Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Телешка супа със зелев сок

Телешка супа със зелев сок

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Телешка супа със зелев сок1 / 2
15/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - джолан 200 гр.
  • сок - зелев 1 л.
  • кисело зеле - 100 гр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 30 гр.
  • червен пипер
  • чубрица
  • масло - 20 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният лук и зелето се нарязват на ситно. Месото се обезкостява и се нарязва на дребни парчета.

В сгорещеното олио се задушават месото, лукът и зелето. Прибавя се червен пипер и се залива със зелевия сок.

След като месото се свари се добавят оризът и чубрицата и огънят се намалява.

Към готовата супа се прибавя разтопеното краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
51
46
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана
Гергана
Уникална рецепта. Когато я приготвих за първи път беше заради една диета,но сега е една от любимите супи на семейството.
29.02.2012 20:27