Тас кебап със свинско месо

Продукти за 4 порцции:
свинско месо за кебап- 800г
1 буркан стерилизирани червени домати- 800г
100мл червено вино
1 дафинов лист
сол на вкус
щипка захар
3 зърна черен пипер/ бахар
100мл олио
1с. л. брашно

Приготвяне:
Свинското месо се нарязва на медальончета (правоъгълни парчета с размери 3×4см). Парчетата месо се слагат в тенджера под налягане. Добавя се червеното вино, брашното разбито добре в доматите, дафиновия лист, зърната черен пипер, сол на вкус, щипка захар, олио. Налива се вода 4 пръста над нивото. Вари се на котлон на степен 4 за 10минути, след което е добре да се обърне на 2 за 40 минути. Сервира се в кръгла плоска чиния гарнирано със задушен ориз, оформен на топка и клонка пресен магданоз.

Забележка:
1.Ако не разполагате с тенджера под налягане, може да използвате най обикновена тенджера. Процеса на готвене ще продължи вместо 50 минути, 100 минути на степен 2 на котлона.
2.Пробвайте месото с вилицата.

No votes yet.
Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *