рецепти › основни с месо

Телешки кебап по шопски


Необходими продукти:

1 кг телешко
2-3 глави лук
2-3 домата
1-2 лютиви чушки
1/2 ч.ч. масло
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л.оцет
1 с.л. брашно
черен пипер
червен пипер
магданоз


Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парченца и подредете 1/2 от него на дъното на гърне.
Покрийте го с нарязаните на филийки домати.
Добавете останалото месо, ситно нарязания лук, мазнината, черния и червения пипер, сол на вкус и лютивите чушки.
Разбъркайте добре продуктите и ги залейте с малко вода.
Покрийте съда с капак и оставете ястието да се задушава около 3 часа на тих огън.
След това го залейте с разбитите с млякото и брашното яйца и с оцета, разреден с малко вода.
Доварете още 10-15 мин. И поднесете кебапа наръсен с накълцан магданоз.