Брациговски гювеч с телешко
Рейтинг: Сложност: Любима на 23 готвача |
Снимката е добавена от eledra
Необходими продукти
- • 1 кг телешко месо
- • 2 бр. глави лук
- • 5 с.л. зехтин
- • 600 г картофи
- • 500 г пресен зелен фасул
- • 1 бр. тиквичка
- • 2 бр. големи моркови
- • 200 мл доматен сок
- • 1 връзка зелен лук
- • сол, черен пипер, 1 с.л. червен пипер
- • магданоз
- • 1 ч.ч. вино
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на порции и заедно със стария лук и зехтина се запича в глинен гювеч. Прибавят се нарязаните морков, тиквичка, зелен фасул, картофи и 1 ч.ч. вино. Пече се до омекване на зеленчуците около 45-50 минути. След това се добавя червения пипер, нарязания зелен лук и доматения сок. Овкусява се и се допича още 20 минути.
Рецептата е добавена от eledra на 5 Юли 2009 г.
Още рецепти за:
Ястия с телешко месо ⋅ Телешко с картофи ⋅ Телешки кебап ⋅ Ястия с картофи ⋅ Ястия с тиквички ⋅ Ястия със зелен фасул ⋅ Гювеч
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 dunka87 | изглежда супер, ще го пробвам скоро. | 14 Юли 2011 |
снимки от eledra [Автор на рецептата] |
5 Юли 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.