Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с ориз

 Телешки гювеч с ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 700-800 г телешко месо
• 3-4 с.л. олио
• 3 моркова
• 1-2 корена магданоз
• 1 парче целина
• 7-8 зелени чушки
• 3-4 домата
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го запържваме в сгорещената мазнина. Последователно прибавяме нарязаните на дребно лук, моркови, магданозени корени, целина и домати. Поръсваме с червения пипер, заливаме с малко топла вода и задушаваме на тих огън, докато омекне месото.

Прибавяме опечените, обелени и ситно нарязани чушки. Посоляваме ястието, прибавяме ориза, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Заливаме с 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, докато оризът поеме течността. Поднасяме гювеча, поръсен с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало