рецепти › основни с месо

Телешка яхния със сини сливи


Необходими продукти:

1 кг крехко телешко месо
3-4 глави лук
1 с.л. доматено пюре
500-600 г сушени сливи
1 к.ч. олио
1с.л. брашно
1-2 с.л. масло
4-5 зърна черен пипер
1 пръчка канела
1 с.л. захар
магданоз


Начин на приготвяне:

Запържете нарязаното на парченца месо от всички страни в олиото, докато омекне.
Извадете го и на същото място задушете нарязания на дребно лук.
Когато лукът омекне, добавете доматеното пюре, върнете месото и залейте сместа с топла вода. Оставете да ври на умерен огън до полуготовност на телешкото.
Добавете измитите сливи и подправките.
Отделно запържете до златисто брашното в маслото и го разредете с малко вода от яхнията.
Изсипете го в ястието и го доварете на слаб огън, след което го поднесете с накълцан магданоз.