Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки дроб с винен сос

Телешки дроб с винен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Телешки дроб с винен сос1 / 2
12/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Имате ли представа колко вино пие този телешки дроб или една бутилка ще ни стигне?"

Необходими Продукти

  • телешки черен дроб - 1 кг.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия черен дроб се нарязва на тънки продълговати или широки късчета, посолява се и се запържва в маслото, като се оставя сочен (алангле) и се изважда.

В същата мазнина се прибавя брашното и се залива с виното. В така получения сос се прибавят запържените късчета дроб и се варят на тих огън 15 - 20 мин. преди свалянето им от огъня се овкусява със сол и нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Не съм опитвала, но сигорно е хубав!
15.05.2016 02:04
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Телешкия дроб от младо теле е много вкусен и полезен.
14.05.2016 11:01
1