Необходими продукти:
1 кг котлети
1 ч.ч гъби
1 ч.ч. вино
1 с.л. брашно
1 к.ч. олио
1-2 с.л. масло
черен пипер
4-5 сварени яйца
Начин на приготвяне:
Начукайте котлетите с дървено чукче и ги запържете в олиото, след което ги извадете.
В същата мазнина изсипете виното, брашното, черния пипер, сол на вкус и оставете получения сос да заври.
Добавете нарязаните на ивички гъби, предварително задушени в маслото.
Наредете котлетите в чинии и ги покрийте с нарязаните на едро варени яйца.
Залейте ги с гъбения сос и ги поднесете.
1 кг котлети
1 ч.ч гъби
1 ч.ч. вино
1 с.л. брашно
1 к.ч. олио
1-2 с.л. масло
черен пипер
4-5 сварени яйца
Начин на приготвяне:
Начукайте котлетите с дървено чукче и ги запържете в олиото, след което ги извадете.
В същата мазнина изсипете виното, брашното, черния пипер, сол на вкус и оставете получения сос да заври.
Добавете нарязаните на ивички гъби, предварително задушени в маслото.
Наредете котлетите в чинии и ги покрийте с нарязаните на едро варени яйца.
Залейте ги с гъбения сос и ги поднесете.
- Тип ястие: основни с месо
- Кухня: българска
- Основни продукти: телешко месо, гъби, яйца
- Начин на приготвяне: задушена, пържена
- Време за приготвяне: 60 - 120 минути