Телешки котлет а ла Гундел с пюре Пом-дюшес
Необходими продукти
  • • 500 г телешки котлети
  • • 70 г гъби печурки
  • • 125 г спанак
  • • 50—70 г сирене
  • • мазнина за пържене
  • • 2 бр. яйца
  • • галета
  • • сол
  • • 60 г масло
  • • 1 с.л. (10 г) брашно
  • • 2 ч.ч. (400 мл) прясно мляко
  • • сол
  • • 250 г картофи
Начин на приготвяне
За получаване на пюрето картофите се обелват и сваряват. Водата се излива. Картофите се намачкват на пюре и се разбъркват с 1 яйце, 20 г масло и щипка сол. Добавят се сол и индийско орехче. Разбиват се с тел до получаване на въздушна смес. Котлетите се овалват в разбитото яйце и после в галета и се панират до златистокафяво. По края на дълбокото блюдо с шприц се нанася пюрето, дъното се покрива с листа от спанак, сварени в солена вода, и върху тях се поставят изпържени котлети. Нарязаните на филийки и вече задушени гъби се разпределят върху котлетите и се заливат със соса

Рецептата е добавена на 1 Април 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.