Телешко със зеленчуково-бадемов сос

Продукти за 4 порции:
900 гр. телешко месо
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 скилидки чесън
½ ч.чаша сухо бяло вино
10-12 бр. печени счукани бадеми
¼ ч.чаша галета
¼ ч.чаша вода
1 щипка мащерка
2 суп.л. нарязан на дребно магданоз
4 суп.л. зехтин
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета и се маринова с виното, нарязания на дребно чесън, мащерката, сол и черен пипер. Оставя се да престои около 30 минути, след което се изважда от маринатата и се запържва в сгорещената мазнина до златист цвят. Маринатата се добавя обратно към месото, добавят се също нарязаните на дребно лук, червена и зелена чушка и магданоза, покрива се с капак и се вари на бавен огън около 10 минути. В отделна купа се смесват бадемите, галетата и водата до еднородност и сместа се добавя към месото. Разбърква се добре и се вари до готовност на месото на бавен огън още 10 минути. Месото се изважда и соса се пасира. Готовото ястие мове да се сервира с картофено пюре.

Добър апетит!

Източник: www.easy-spanish-recipes.com