Продукти за 4 порции:
900
гр. телешко месо
1
глава лук
1
зелена чушка
1
червена чушка
2
скилидки чесън
½
ч.чаша сухо бяло вино
10-12
бр. печени счукани бадеми
¼
ч.чаша галета
¼
ч.чаша вода
1
щипка мащерка
2
суп.л. нарязан на дребно магданоз
4
суп.л. зехтин
Сол
Черен
пипер
Приготвяне:
Месото
се нарязва на кубчета и се маринова с виното, нарязания на дребно чесън,
мащерката, сол и черен пипер. Оставя се да престои около 30 минути, след което
се изважда от маринатата и се запържва в сгорещената мазнина до златист цвят.
Маринатата се добавя обратно към месото, добавят се също нарязаните на дребно
лук, червена и зелена чушка и магданоза, покрива се с капак и се вари на бавен
огън около 10 минути. В отделна купа се смесват бадемите, галетата и водата до
еднородност и сместа се добавя към месото. Разбърква се добре и се вари до
готовност на месото на бавен огън още 10 минути. Месото се изважда и соса се
пасира. Готовото ястие мове да се сервира с картофено пюре.
Добър
апетит!
Източник:
www.easy-spanish-recipes.com