Телешки рулца с горчица

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Телешки рулца с горчица1 / 2
26/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г каре
  • горчица - 8 с ч.л едрозърнеста
  • гъби - 50 г
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • бекон - 2 резена
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 800 г консервирани
  • магданоз - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото каре на тънки правоъгълни парчета. Намажете всяко парче с 1 ч.л. горчица. Отгоре посипете със ситно нарязаните пресни гъби. Навийте на руло и фиксирайте с клечки за зъби.

Подредете телешките рулца в подходяща тава. Загрейте тиган и разтопете маслото. В силно сгорещеното масло запържете ситно нарязаната глава лук и бекона, нарязан на парченца. Когато лукът омекне добавете и брашното. Запържете още 1-2 минути, след което сипете нарязаните консервирани домати. Разбъркайте и кипнете.

Варете доматения сос на тих огън до сгъстяване. Свалете от огъня, претрийте го през цедка и върнете обратно на котлона. Добавете захарта и останалите подправки и кипнете отново.

Залейте телешките рулца с доматения сос, покрийте тавата с фолио и заречете 60 минути в загряна на 180 градуса фурна, като от време на време обръщате рулцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: