Тайландска салата с телешко месо

Гост: Таня Правчанова, главен готвач на Radisson SAS
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200-300 г телешко бонфиле
100 г краставици
100 г домати
50 г лук
3 люти чушки
2 шепи соеви кълнове
1 салата "Фризе"
сусам и сос от стриди за гарниране
50 мл зехтин
40 мл рибен сос
бялата част на 4 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка
3 с. л. наситнен пресен кориандър
1 с. л. наситнен джинджифил
1 с. л. наситнен лук
1 с. л. сусамово олио
1 с. л. соев сос
1 ч. л. захар
кората и сокът от 1 лайм



Начин на приготвяне:
1
Тайландска салата с телешко месо
Лукът и джинджифилът се нарязват наситно, чесънът се счуква и се слагат в купа.
2
Тайландска салата с телешко месо 2
Добавят се настърганата кора и сокът от един лайм.
3
Тайландска салата с телешко месо 3
Лютата чушка се почиства от семето, нарязва се на малки парчета и заедно с наситнения пресен лук се слага при останалите продукти.
4
Тайландска салата с телешко месо 4
Наливат се рибеният сос, сусамовото олио, соевият сос и зехтинът. Накрая маринатата се поръсва със захар и с кориандър и се разбърква добре.
5
Тайландска салата с телешко месо 5
Месото се оставя да престои в маринатата поне няколко часа (по възможност 24 часа). След това се слага в тава и се пече 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (трябва да остане алангле).
6
Тайландска салата с телешко месо 6
Месото се поставя върху решетка и щом се охлади, се нарязва на много тънки ивички.
7
Тайландска салата с телешко месо 7
Лукът за салатата се нарязва на жулиени, краставицата и доматите се почистват от семето и се нарязват на полумесеци. Смесват се и се разбъркват.
8
Тайландска салата с телешко месо 8
В основата на порционна чиния се поставят листа салата "Фризе". Отгоре се сипва от смесените домати, крaставици и лук и върху тях се добавят соеви кълнове.
9
Тайландска салата с телешко месо 9
Накрая се слагат ивици от месото и салатата се полива с маринатата. Сервира се със сусам и сос от стриди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: