Телешки пържоли в пикантен сос
Необходими продукти
- • 1 кг телешки пържоли
- За маринатата:
- • 2 с.л. оцет
- • 2 глави лук, нарязани на шайби
- • 1-2 бр. дафинов лист
- • 10 зърна черен пипер
- За соса:
- • 2 глави лук
- • 2 бр. моркови
- • 1/4 глава целина
- • 2 с.л. доматено пюре
- • 1 с.л. бяло брашно
- • чубрица, червен пипер, черен пипер
- • олио
Начин на приготвяне
От посочените продукти и 1 л вода се приготвя маринатата. В нея се слагат телешките пържоли и престояват 1 нощ.
Сос: в олиото се задушава нарязания на ситно лук и след като поомекне се прибавят настърганите моркови и целина. Добавя се и доматеното пюре, разтворено в малко топла вода с разбитото в нея брашно. Подправя се с чубрица, черен и червен пипер. Слагат се маринованите пържоли и всичко се залива с топла вода - да се покрие месото. Ястието се задушава 30 минути. Сервира се с варен ориз или картофено пюре.
Сос: в олиото се задушава нарязания на ситно лук и след като поомекне се прибавят настърганите моркови и целина. Добавя се и доматеното пюре, разтворено в малко топла вода с разбитото в нея брашно. Подправя се с чубрица, черен и червен пипер. Слагат се маринованите пържоли и всичко се залива с топла вода - да се покрие месото. Ястието се задушава 30 минути. Сервира се с варен ориз или картофено пюре.
Рецептата е добавена от Sladka_Yordanka на 9 Февруари 2010 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.