Печени телешки котлети
Необходими продукти
- • 4 бр. телешки котлети
- • 60 г масло
- • 1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
- • 60 г шунка
- • 1 малка глава лук
- • 3 бр. моркови
- • 3 с.л. галета
- • магданоз
- • лимонов сок
- • хвойна
- • майорана
- • смлян черен пипер
- • сол
Начин на приготвяне
Телешките котлети се начукват леко и се намазват със смес от лимонов сок, смлян черен пипер, счукана хвойна, майорана и сол. Ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови се изпържват до пожълтяване в маслото, разтопено в огнеупорен съд, прибавят се котлетите и се изпържват от двете страни. Наливат се виното и 1/4 ч.ч. (50 мл) вода, върху всеки котлет се поставя по 1 лъжица ситно нарязана шунка, поръсва се със смес от галета и много ситно нарязан магданоз, нареждат се парченца масло и се пече в слаба фурна до омекване. Сосът трябва малко да се поизпари. Котлетите се поднасят в огнеупорен съд.
Рецептата е добавена на 30 Юли 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.