Муртабак с телешко и зеле

Екзотично предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешка кайма
250 г зеле
50 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
2 глави лук
4 яйца
6 топки тесто за роти прата
1/2 връзка пресен кориандър
2 с. л. пречистено масло гхи (+ за намазване)
1 с. л. малайзийско къри
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Муртабак с телешко и зеле
Лукът и чесънът се наситняват, джинджифилът се обелва и се настъргва. Запържват се в 2 с. л. пречистено масло.
2
Муртабак с телешко и зеле 2
Добавя се каймата и се пържи, като се бърка непрекъснато, докато се образуват златистокафяви трохи.
3
Муртабак с телешко и зеле 3
Овкусява се с кърито, сол и черен пипер и се разбърква.
4
Муртабак с телешко и зеле 4
Слага се и зелето, нарязано на дребни кубчета и се оставя да се запържи, но така че да остане леко хрупкаво.
5
Муртабак с телешко и зеле 5
Плънката се охлажда и се разбърква с яйцата.
6
Муртабак с телешко и зеле 6
Топките тесто се изтъняват много добре с точилка или се дърпат с ръце. В средата на всяка се слага от плънката.
7
Муртабак с телешко и зеле 7
Затварят се, като краищата се прегъват навътре.
8
Муртабак с телешко и зеле 8
Пекат се върху сгорещена плоча, намазана с пречистено масло, от всяка страна по около 5 минути, докато станат златисти и хрупкави.
9
Муртабак с телешко и зеле 9
Сервират се с накъсан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: